Wolfram von Sievers

Uit Paraplu
Ga naar:navigatie, zoeken
Image4066.PNG
Wolfram von SieversSS-Kolonel Wolfram von Sievers was lange tijd hoofd van de SS organisatie Ahnenerbe, hij is in Nürnberg op 2 juni 1948 opgehangen, o.a. voor zijn aandeel in de gruwelijke medische experimenten in Dachau en Auschwitz. Onder zijn leiding werden ook mensen uitgekozen om te worden gedood voor gebruik als skelet of scalp. Tijdens het Proces van Nürnberg werd als verdediging een uitgebreide verzonnen geschiedenis over Sievers ingebracht, volgens welke hij als Trojaans paard in werkelijkheid een verzetsheld was. Deze verzonnen geschiedenis is daarna in boeken en op het internet herhaald.

Na de executie van von Sievers zou het Tibetaanse dodenritueel voor hem zijn opgevoerd, de Bardo Tödol (Tibetaanse Dodenboek) zou bij zijn lichaam zijn voorgelezen. Maar er is mij geen echte en oorspronkelijke bron over dit voorval bekend. Bardo Tödol betekent bevrijding door horen. Volgens het ritueel worden bij het lichaam 49 dagen lang teksten voorgelezen en gezongen. Deze informatie is voor mij persoonlijk boeiend, want de Bardo Tödol heb ik leren kennen toen ik 17 jaar oud was. En enige jaren geleden hebben wij de “secret oral teachings” en de transmissies ontvangen om het ritueel volgens de Bön traditie uit te mogen voeren. Transmissies staan voor een rituele overdracht via de “lineage”, een overdracht die van persoon tot persoon teruggaat tot Boeddha Thonpa Shenrab Mibo, de grondlegger van het Bön boeddhisme die in de 7’ eeuw na Chr. leefde. Onder andere dit facet van het Nazi gedachtengoed toont achtergronden en verbanden die niet zomaar even begrepen kunnen worden.

Zie verder: Afsluitende opmerkingen over het Derde Rijk, DAP-NSDAP, De Moraal - Anständig geblieben, Het 25 punten programma van de NSDAP, Het Nationaal Socialisme, Hitlers theologie, Holocaust en Shoah, KDF - Kraft durch Freude, Montségur, Nazi Weltanschauung en de Ideologen, Occultisme, Oorsprong van Duitsland en het Nationaal-Socialisme, Opvoeding en onderwijs, Otto Rahn, Swastika logo, Tijdlijn van de Nazi pre-historie, Toespraak van Himmler op 4 Oktober 1943 in Poznan, Wolfram von Sievers, Literatuurlijst, Voorbij het Inferno